T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / ŞARKIŞLA - Milli Egemenlik İlkokulu

COSMİC DİSCOVERİES

COSMİC DİSCOVERİES ETWİNNİNG PROJESİ

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Nursema Ulutaş'ın da ortaklarından olduğu Cosmic Discoveries eTwinning projesi başlamıştır. Proje, Hırvatistan Sveti Ilija Dječji vrtić "Gumbek" Okulu'ndan  Ivona Martinez ve Bucureşti Romanya Scoala Gimnaziala "Lancului" Okulu'ndan Raluca Silivan'ın katılımıyla uluslararası bir proje niteliği taşımaktadır. Projenin kuruculuğunu Sivas Merkez Nene Hatun Anaokulu'ndan Hasret Semra Salihoğlu Yılmaz ve Isparta Sav İlkokulu'ndan Hülya Türkcephe yapmaktadır. Ülkemizden Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu'ndan Sinem Kolçak Arman, Atatürk Anaokulu'ndan Feride Yıldız, Şehit Nuri Yazanel Anaokulu'ndan Sultan Eroğlu, Mehmetçik İlkokulu'ndan Sabiha Görgen, Yeniçubuk Anaokulu'ndan Serap Türkaslan, Nene Hatun Anaokulu'ndan Nagihan Bölükbaşı ve Hürriyet İlkokulu'ndan Meryem Kara proje ortakları arasındadır. 

HAKKINDA

İnsan, yaşadığı gezegenin en zeki canlısı olmanın sorumluluğunu unutmamalıdır. Evren konusu doğru bir şekilde sunulduğunda çocuklarda ilginin ötesinde bir hayranlık ve merak uyandırır. Çocuğun zihni sunulan bütün sayesinde gelişir. Çocuk öğrendiği şeylerden hoşlanıyorsa; zihinsel ve duygusal gelişim birbiriyle bağlantılı olarak harekete geçer ve hayal gücü teşvik edilir. Dünyanın kendisi çocuklara olduğu gibi sunulursa dikkatlerini çekecek ve onlara ilham verecektir. Bu bağlamda evrenimizle ilgili sıralayacağım konuları öğrencilerimize sunmayı planlıyoruz:

·         Dünyanın oluşumu ve içyapısı

·         Volkanlar

·         Toprak ve su formları

·         Kıtalar

·         Ülkeler 

HEDEFLER

Öğrencilerimizin duygusal, zihinsel ve hayal gücü gelişimini desteklemek; çocuğun yaşadığı dünya hakkında gerçek bilgiler edinmesini sağlamak; dünyanın içyapısını ve katmanlarını anlamak; volkanların oluşumu ve kozmik konularla ilgilenmelerini sağlamak; çocuğun dünyadaki farklı kara ve su yüzeylerinin isimlerini ve özelliklerini öğrenmesini sağlamak; çocuğun farklı ülkeler ve kültürler hakkında bilgi edinmesini sağlamak bu proje kapsamındaki temel hedeflerimiz arasındadır. 

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz ortalama 2,5 ay sürecektir. Ortak okullarımız ve öğrencilerimizle konularımız hakkında düzenli olarak web seminerleri yapılacak ve alınan kararlar doğrultusunda etkinlikler hayata geçirilecektir. Bu süreçte ortak ve işbirlikçi çalışmalar yapılacak, karma ülke okul takımları oluşturulacak ve öğrenci webinarları düzenlenecektir. Proje ortakları ile birlikte yaygınlaştırma çalışmaları yapılacak ve proje sonunda geri bildirim yapılacaktır. 

              BEKLENEN SONUÇLAR

  1. Öğrencilerimizin duygusal, zihinsel ve hayal gücü gelişiminin artması
  2. Çocukların yaşadığı dünya hakkında gerçek bilgiler edinmesi
  3. Çocukların dünyanın içyapısını ve katmanlarını tanıması
  4. Volkanların oluşumu ve kozmik konulara ilgisinin artması
  5. Çocukların dünyadaki farklı kara ve su yüzeylerinin isimlerini ve özelliklerini öğrenmesi
  6. Çocukların faklı ülkeler ve kültürler hakkında bilgi sahibi olması

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2022 - Güncelleme: 24.10.2023 18:42 - Görüntülenme: 184
  Beğen | 0  kişi beğendi