Milli Egemenlik İlkokulu

Yıldırım Mahallesi Şehit İskender Öztürk Sokak ŞARKIŞLA/SİVAS
Vizyon
Biz her öğrencinin içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, milletlerin mutluluğunu sağlamanın, cehaleti yok etmenin ve demokratik bir toplum ortaya çıkarma yolunun, ancak iyi yetiştirilmiş bireylerce sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna, eğitim alanında Türkiye için dünya ile yarışmak olduğuna, eğitimin öğrencilerimize mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Bütün bu değerlerin yanı sıra topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir.
Misyon
Öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarına, anayasamızda ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlarolarak yetiştirmektir.
Başarılar
1-19 Aralık 2008 tarihinde Sivas´ta yapılan bilgi yarışmasında ilçemizi temsil eden öğrencilerimiz büyük bir başarı göstererek il genelinde ikinci olmuşlardır. 2-21 Kasım 2008 tarihinde yapılan ilçemiz Şarkışla genelinde bütün lköğretim okullarının katıldığı bilgi yarışmasında öğrencilerimiz ilçe birincisi olmuşlardır.
DERS BAŞLAMA 08:30 DERS BİTİŞ 14:55
SİVAS İLİNDEN OTOBÜS İLE GELİNEBİLİR...
MİLLİ EGEMENLİK İLKOKULU ŞARKIŞLA/SİVAS
SİVAS İLİNE 80 KM UZAKLIKTA ŞARKIŞLA İLÇESİ MERKEZİ