May

Öğretmenlerimize yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" bilgilendirme sunumu Rehber Öğretmenimiz Nursema ULUTAŞ tarafından yapılmıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda velilerimizin de yoğun ilgi ve katılımıyla büyük bir coşku ile kutlandı. Programımız İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirler okundu. Programımız öğrencilerimizin hazırladığı müzikli gösteriler ve folklor gösterisi ile şenlendi. Yapılan yarışmalar programımıza heyecan ve renk kattı. Programımıza katılan tüm konuklarımıza ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin ve tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Nis

3-D Sınıfımızın öncülüğünde okul bahçemize fidan diktik. Daha sonra öğrencilerimiz fidanlara can suyu verdi ve ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Katkı sağlayan başta velilerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuzda tören yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti. Ardından öğrencilerimiz şiirler okudu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen; Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve inançlarına bağlılığını dile getiren İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yılında, Mehmet Akif Ersoy ve Aziz Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz.

"Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Psikolojik Danışmanımız Nursema ULUTAŞ tarafından teknoloji bağımlılığını önlemek, teknolojinin bilinçli ve üretim odaklı kullanımını teşvik etmek, çocukların ve anne-babaların dijital dünyayı sağlıklı kullanmalarını desteklemek amacıyla velilerimize “Çocuğumuzun Dijital Rehberi Olmak” konulu seminer verilmiştir.

Şbt

Okulumuzun 4-B sınıfı öğrencileri “HER HAFTAYA BİR KİTAP” isimli bir proje başlattılar. Bu proje ile öğrencilerimizin düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır.  Proje kapsamında kitaplarını okumaya başlayan öğrencilerimizin hepsinin birer kitap kurdu olmasını dileriz. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında öncülük eden öğretmenimiz Levent DEMİREZEN’e teşekkür ederiz.

Şbt

Sayın Valimiz Dr. Yılmaz ŞİMŞEK, okulumuzun karşısında bulunan ve yakın bir zamanda resmî açılışı yapılacak olan Şarkışla Şehit Bedirhan Karakaya Gençlik ve Spor Tesisini ziyaret etti. Ziyareti sırasında öğrencilerimizin yoğun ilgisine kayıtsız kalmadı. Okul bahçemize gelerek öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı çektirdi. Onlarla sohbet etti. Sayın Valimiz Dr. Yılmaz ŞİMŞEK’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk karneleri dağıtıldı. Karne heyecanını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle hep birlikte yaşadık. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu tatiller diliyoruz.

Ock

1. sınıf öğrencilerimiz okur-yazar olmanın mutluluğunu öğretmenleri ve velileri ile paylaştılar. Hep birlikte pasta keserek okuma gününü kutladılar. Verdikleri emeklerinden dolayı başta sınıf öğretmenlerimiz olmak üzere bütün öğrenci velilerimize de teşekkür ederiz.

Milli Egemenlik İlkokulu Ailesi olarak öğretmenimize ve öğrencilerimize gelecek hayatlarında başarılar diliyor, mutluluklarını paylaşıyoruz.

Ock

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde, en büyük değerimiz ülkemiz ve ülkemizin korunması olduğu bilinciyle Şarkışla Şehitliğini ziyaret ettiler. Öğretmenlerimiz şehitlik ve şehitlikte kabri bulunan şehitler hakkında bilgiler verip öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle ziyaret tamamlandı.

Biz de Milli Egemenlik İlkokulu Ailesi olarak bayrağı bayrak, toprağı vatan yapan şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Ock

Okulumuzda 2,3 ve 4. Sınıflarında en çok İngilizce kelime ezberleyen öğrenciler madalya ile ödüllendirildi. Böylece diğer öğrencilerin de İngilizce dersine karşı ilgilerinin artması amaçlandı. Etkinliğin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenimiz Nurdan Çakır'a teşekkür ediyor, yarışmada başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz 1/D sınıfı öğrencileri okuma yazmaya geçmelerini “OKUMAK NE GÜZEL” isimli etkinlikle kutladılar.  Etkinlikte şiir okuyarak, dans ederek ve müzikli gösteriler yaparak eğlendiler. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenimiz Ayten Doğan’a ve değerli velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

4-E sınıfı öğrencilerimiz harçlıklarını biriktirerek Filistinli kardeşlerimize destek oldular. Minik yürekler, kumbaralarını Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Şarkışla Türk Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Turan Yılmaz’a teslim ettiler. Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Ock

Aydınlık Yarınlara Online Kitap Okuma Yarışması ilkokul kategorisinde okulumuz 3-C sınıfı öğrencilerimiz Hüseyin Efe ELİŞ ilçe birincisi, Miray ALTUNTAŞ ise ilçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimiz kitap seti ile ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimizi, ailelerini ve sınıf öğretmenleri Nuray TAHSİN’i tebrik eder, öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.